Bredli Kuper sprema seriju o Islamskoj državi

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bredli Kuper sprema seriju o Islamskoj državi

Glumac Bredli Kuper priprema mini TV seriju baziranu na knjizi o razvoju Islamske države i njenih boraca u nameri da "Amerikancima postane jasnije kako je grupa nastala".

Serija će nastati prema knjizi "Crne zastave, uspon ISIS-a" Džobija Vorika.

On je dobitnik Pulicerove nagrade 2016. godine za pomenutu knjigu, u kojoj prati poreklo i transformaciju džihadističkih grupa od svojih početaka u jordanskim zatvorima do  napredka u Siriji.

Knjiga prati i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << malu grupu Amerikanaca i međunarodnih agenata na zadatku da uguše ovu grupu, prenosi Rojters.

"Ushićen sam što će ove vesti konačno postati javne", napisao je Vorik na svom Tviter nalogu povodoim snimanja serije.

Kuper, poznat po ulogama u filmovima "Američki snajper" i "Mamurluk", u svojoj produkcijskoj kući priprema seriju "Crne zastave", koja će dramatizovati dogajaje opisane u kjnizi.

Vorik, reporter "Vašington posta", izjavio je da snimanje ove serije ima za cilj da objasni, edukuje i razjasni pitanja o Islamskoj državi i njenim motivima.

"TV serija jeste zabava, ali ne samo to", rekao je Votrik.

Za Kupera, kome je poverio ekranizovanje knjige, Vorik kaže da je "priča u dobrim rukama".

Do sada nije objavljen datum za kada se planira snimanje i premijera ove serije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Glumac Bredli Kuper sprema TV seriju o Islamskoj državi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2016

Glumac Bredli Kuper priprema mini TV seriju baziranu na knjizi o razvoju Islamske države i njenih boraca u nameri da "Amerikancima postane jasnije kako je grupa nastala"...Serija će nastati prema knjizi "Crne zastave, uspon ISIS-a" Džobija Vorika...On je dobitnik Pulicerove nagrade 2016. godine za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.