Bred Pit u američkom Kongresu

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bred Pit u američkom Kongresu

Bred Pit došao na Kapitol Hil u posetu američkom Kongresu. Holivudski glumac zatražio podršku za projekat namenjem najugroženijim stanovnicima Nju Orleansa.

Popularni američki glumac zatražio je od predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi podršku za akciju pomoći stanovnicima Nju Orleansa koji su ostali bez kuća u naletu uragana Katrina u avgustu 2005. godine.

Bred Pit je od Kongresa tražio podršku za projekat pod nazivom "Učini pravu stvar" namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najugroženijim stanovnicima Nju Orleansa koji su u naletu uragana Katrina ostali bez svojih domova i još uvek žive u privremenom smeštaju.

"Hvala predsednici što nam je otvorila vrata da dođemo i razgovaramo o obnovi Nju Orleansa. Mislim da imamo model koji se može primeniti na celu zemlju", rekao je Bred Pit nakon posete američkom Kongresu.

Bredu Pitu je za 150 kuća potrebno nešto više od 20 miliona dolara. Uragan Katrina je protutnjao južnim američkim državama u avgustu 2005. godine

Poginulo je gotovo dve hiljade ljudi,a materijalna šteta od 80 milijardi dolara najveća je koju je ikad nanela neka vremenska nepogoda.

Uloga u filmu "Čudesan slučaj Bendžamina Batona" koju tumači Bred Pit i koja je pre desetak dana nominovana za Oskara, smeštena je upravo u Nju Orleans.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.