Brazilski senatori podržali podizanje krivične prijave protiv Bolsonara zbog postupanja tokom pandemije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2021, 09:54

Brazilski senatori podržali podizanje krivične prijave protiv Bolsonara zbog postupanja tokom pandemije

Brazilski senatori glasali su za preporuke da se optuži predsjednik Jair Bolsonaro zbog njegovog postupanja tokom pandemije korona virusa. Vijeće Senata podržalo je izvještaj koji poziva na podizanje optužnice desničarskog predsjednika i populiste Bolsonara, uključujući zločine protiv čovječnosti, nakon 600.000 smrtnih slučajeva uzrokovanih COVID-om 19. Preporuke su poslane glavnom tužiocu kojeg je Bolsonaro imenovao na tu poziciju. Brazil je po broju smrtnih slučajeva na drugom mjestu u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Brazilski senatori podržali podizanje krivične prijave protiv Bolsonara zbog vladanja pandemijom

Izvor: Danas, 27.Okt.2021

Brazilski senatori izglasali su preporuku da se predsednik te zemlje Žair Bolsonaro optuži zbog postupanja tokom epidemije korona virusa, uključujući optužbe za zločine protiv čovečnosti jer je od kovida-19 u toj zemlji umrlo više od 600.000 ljudi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.