Brazil: Senat smenio Dilmu Rusef

Izvor: B92, 12.Maj.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: Senat smenio Dilmu Rusef

Brazilija -- Senatori Brazila glasali su 55 prema 22 za opoziv predsednice Dilme Rusef čime je ona automatski suspendovana za svoje funkcije.

Optužena je za manipulisanje finansijama kako bi sakrila rast javnog deficita pre nego što je 2014. godine ponovo izabrana za predsednicu i zbog toga će joj se suditi. Ona negira sve optužbe.

Mnogi su Rusefovu okrivili za loše stanje ekonomije u Brazilu koja se nalazi u najvećoj recesiji u poslednjih 10 godina, navodi BBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Osim toga, nezaposlenost je prošle godine bila na devet procenata, a inflacija je na najvišem nivou za 12 godina.

Senator Aecio Neves, koji je 2014. poražen od Rusefove na predsedničkim izborima, rekao je da “populističke vlade uvek funkcionišu uz finansijsku neodgovornost i kada padnu onda izvuku ‘mi’ protiv ‘njih’ argument”.

Čuveni Romario, bivši fudbaler koji je sada senator, istakao je da je Brazil u ozbiljnoj krizi nakon čega je naveo da je “posle mnogo razmišljanja” odlučio da glasa “za”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.