Bravo! Učenicima iz Srbije četiri medalje u Bakuu

Izvor: Mondo, 11.Avg.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo! Učenicima iz Srbije četiri medalje u Bakuu

Četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se završava danas u azerbejdžanskom gradu Bakuu, saopšteno je.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek Ilustracija

Ekipa je taj uspeh postigla u konkurenciji 327 takmičara iz 87 zemalja.



Srebrnu medalju osvojio je Tadija Šebez, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok je učenik četvrtog razreda iste škole Nikola Pešić osvojio bronzanu medalju.



Učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Mladen Puzić i učenik prvog razreda te škole JovanBengin takođe su osvojili bronzane medalje.

Ekološki svesni:Đaci iz Srbije među najboljima na svetu

Ekipu su predvodili Dragan Urošević sa Matematičkog instituta u Beogradu i Aleksa Plavšić sa Računarskog fakulteta iz Beograda.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri medalje za srpske informatičare

Izvor: B92, 11.Avg.2019

Četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se završava danas u azerbejdžanskom gradu Bakuu, saopšteno je...Ekipa je taj uspeh postigla u konkurenciji 327 takmičara iz 87 zemalja...Srebrnu medalju osvojio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.