Bravo! U ovome su Piroćanci najbolji u zemlji

Izvor: Mondo, 19.Apr.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo! U ovome su Piroćanci najbolji u zemlji

Nije reč o peglanoj kobasici, već o bezbednosti u saobraćajum jer u 2018. nijedna osoba nije izgubila život na putevima Pirotskog okruga

Foto: MONDO/Petar Stojanović

Na području Pirotskog okruga u 2018. nijedna osoba nije izgubila života u saobraćajnim nesrećama, javio je RTS. Zbog je policijska uprava u Pirotu dobila nagradu za bezbednost saobraćaja.

Prethodnih godina u ovog kraju naše zemlje ginulo je na putevima između 7 i 15 osoba. Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što je prošla godina prošla bez ijedne fatalne nesreće, što je najbolji rezultat u Srbiji, i broj povređenih je prepolovljen.

Pirotska policija je ovakav rezultat postigla zahvaljujući pojačanim kontrolama saobraćaja na svim kritičnim mestima, kako u gradu, tako i na međunarodnom magistralnom putu, na kome se ranije dešavao veliki broj udesa.

U lokalnoj policiji su istakli i da su posebnu pažnju posvetili bezbednosti najranjivijih kategorija, kao što su deca, biciklisti i vozači radnih mašina.

Osim mera prevencija, i kazne su uticale na ovaj rezultat. Sredstva prikupljena na taj način uložena su u saobraćajnu infrastrukturu čime je dodatno povećana bezbednost.

Tako je policija u blizini pirotskih škola postavila i interaktivne čitače brzine, koje vozače obaveštavaju o trenutnoj brzini vozila. U zavisnosti da li je prekoračena ili ne, na semaforu se, pored brzine, ispisuje i :( odnosno :).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.