Bratušek najavila ostavku

Izvor: RTS, 03.Maj.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratušek najavila ostavku

Slovenačka premijerka Alenka Bratušek izjavila je posle sastanka s koalicionim partnerima da će u ponedeljak 5. maja podneti ostavku kako bi stvorila uslove za prevremene parlamentarne izbore u junu.

Svi smo se složili da je za Sloveniju najbolje ako što pre budemo imali prevremene izbore, i zato ću u ponedeljak obavestiti predsednika parlamenta o svojoj ostavci, rekla je Alenka Bratušek novinarima, prenosi Tanjug.

Izbori bi mogli biti održani već 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << juna, ali, kako je dodala "to više nije u rukama premijera", preneo je AFP.

Bratušek je najavila ostavku prošle nedelje nakon što je izgubila trku za mesto lidera Pozitivne Slovenije od gradonačelnika Ljubljane i osnivača te stranke Zorana Jankovića.

Kada Bratušek u ponedeljak objavi ostavku predsedniku Borutu Pahoru i predsedniku parlamenta Janku Veberu to će praktično značiti pad slovenačke vlade koja će, međuitm, ostati u tehničkom mandatu do izbora nove.

I dok većina stranaka priželjkuje prevremene izbore, najveća opoziciona partija Slovenačka demokratska stranka (SDS) Janeza Janše izražava određene rezerve.

SDS bi, naime, volela da vanredni izbori budu raspisani, ali ne pre leta s obzirom na to da je njemu prošle sedmice potvrđena dvogodišnja zatvorska kazna zbog učešća u korupciji u slučaju finske firme Patria prilikom kupovine oklopnih vozila, što ga je koštalo premijerske funkcije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bratušek: Najbolje da izbori budu pre leta

Izvor: RTS, 03.Maj.2014

Slovenačka premijerka Alenka Bratušek izjavila je posle sastanka s koalicionim partnerima da će u ponedeljak 5. maja podneti ostavku kako bi stvorila uslove za prevremene parlamentarne izbore u junu...Svi smo se složili da je za Sloveniju najbolje ako što pre budemo imali prevremene izbore, i zato...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.