Bratušek:Slovenija će sama resiti svoje finansijske probleme

Izvor: Blic, 10.Apr.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratušek:Slovenija će sama resiti svoje finansijske probleme

Brisel - Slovenija će sama rešiti svoje finansijske probleme, izjavila je u Briselu slovenačka premijerka Alenka Bratušek.

Naš prvi prioritet je stabilizacija bankarskog sistema. Na tome radimo dan i noć - izjavila je Bratušekova na konferenciji za štampu nakon sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.

Na pitanje može li Slovenija sama rešiti svoje probleme, Barozo je rekao da Ljubljana još nije zatražila pomoć i da nema naznaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će to učiniti, prenosi regionali portal Seebiz.

- Čuli ste premijerku koja kaže da Slovenija ne očekuje da će to biti potrebno, te je poručila da će njena vlada učiniti sve da se izbegne traženje pomoći - rekao je Barozo.

- Preda mnom i pred mojom vladom su teški izazovi, ali smo se spremni s njima suočiti - rekla je Bratušekova, dodajući da će u junu njena vlada osnovati tzv. "slabu banku", koja će preuzeti sva rizična potraživanja i tako stabilizovati bankarski sektor.

Ona je istakla da će njena vlada nastaviti sa konsolidacijom javnih financija, ali na način da ne ugrozi privredni rast.

Evropski mediji sve češće spominju Sloveniju kao sledecu članicu evrozone koja će zatražiti finansijsku pomoć zbog slabosti u svom bankarskom sektoru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bratušek: Slovenija će sama rešiti svoje finansijske probleme

Izvor: Blic, 10.Apr.2013

Brisel - Slovenija će sama rešiti svoje finansijske probleme, izjavila je u Briselu slovenačka premijerka Alenka Bratušek. ..Naš prvi prioritet je stabilizacija bankarskog sistema. Na tome radimo dan i noć - izjavila je Bratušekova na konferenciji za štampu nakon sastanka sa predsednikom Evropske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.