Branko Ružić: Na Prajd ne idem kao Branko Ružić

Izvor: Press, 25.Sep.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Ružić: Na Prajd ne idem kao Branko Ružić

"U Socijalističkoj partiji Srbije nema nesuglasica po pitanju stavova o Paradi ponosa, već da postoji jedinstvo različitosti i to je sasvim prirodno. Ja tamo ne idem kao Branko Ružić, a naravno da ću se pojaviti kao ministar zadužen za evrointegracije i kao čovek koji će šetati sa svojim građanima", kazao je Ružić na TV B92.

On je dodao i da ne deli ljude na to da li su pripadnici neke manjine, već da li su ljudi.

"Moramo da uvažimo šta Ustav kaže - da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su garantovana prava, da postoje različitosti. Moramo da se okrenemo važnim socijalnim temama, a ne da stvaramo homofobiju", poručio je Ružić.

On je rekao i da se još ne zna da li će šetnja biti održana ili će to biti neka manifestacija u zatvorenom prostoru, jer još nema bezbednosnih procena.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.