Brankici Stanković uručena nagrada Ličnost godine

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankici Stanković uručena nagrada Ličnost godine

Nagrada Ličnost godine koju dodeljuje misija OEBS-a u Srbiji večeras je u Skupštini Beograda uručena jedinoj ovogodišnjoj dobitnici, novinarki Brankici Stanković.

Uručujući nagradu, šef misije OEBS-a u Srbiji, Dimitris Kipreos rekao je da OEBS odlukom da nagradu dodeli Brankici Stanković želi da pokaže da ne zaboravljaju novinari koji se bave osetljivim temama i pokazuju posebnu hrabrost u svom profesionalnom radu.

Za razliku od prethodnih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kada se nagrada dodeljivala u pet kategorija i kada je bilo pet dobitnika, ove godine Brankica Stanković je jedina dobitnica.

Zahvaljujući na nagradi, Brankica Stanković istakla je da joj je u dosadašnjem radu ova godina bila najteža.

Ona je dodala da je bila svesna da bavljenje odredjenim temama nosi sa sobom i velike posledice, ali da ipak nije verovala da neće imati slobodu kretanja i da će živeti sa policijskim obezbedjenjem.

"Ova nagrada je potvrda i priznanje da bez obzira na to koliku cenu plaćate vredi biti dosledan i boriti se za principe i vrednosti jednog demokratskog društva", rekla je ona.

Ona je naglasila da u demokratskom društvu nema mesta kompromisu kada je u pitaju raskrinkavanje mafijaških afera, ali i razotkrivanje korupcije u institucijama na svim nivoima.

Nagradu Ličnost godine ustanovila je misija OEBS-a pre pet godina za pojedince koji svojim radom doprinose sprovodjenu programa te organizacije i podržavaju njene vrednosti.

Novinarka Brankica Stankovic je od 2004. godine urednica emisije Insajder televizije B92, koja se izmedju ostalog bavila ubistvom premijera Zorana Djindjica, gradjevinskom, pravosudnom i fudbalskom mafijom.

Tema jednog od poslednjih serijala Insajdera bile su nasilne navijačke grupe, protiv čijih je članova podignuto više od 100 optužnica za teška krivična dela, ali protiv kojih sudski procesi nikada nisu završeni.

Posle tog serijala, Brankici Stanković je u više navrata prećeno smrću zbog čega joj je dodeljeno 24-časovno policijsko obezbedjenje koje još uvek traje.

Brankica Stanković radi na RTV B92 od 1997. godine, a do sada je dobila čitav niz nagrada za istraživacko novinarstvo.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.