Branimo Ustav, jer branimo Srbiju

Izvor: B92, 08.Nov.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Branimo Ustav, jer branimo Srbiju"

Potpredsednik DSS i predsednik Gradskog odbora te stranke u Novom Sadu Borko Ilić izjavio da Srbija mora čuvati Ustav jer ga je doneo narod.

Ilić je uoči početka akcije "Branimo Ustav jer branimo Srbiju", koju je DSS organizovao u Novom Sadu povodom osmogodišnjice donošenja Ustava, rekao novinarima da Ustav Srbije predstavlja slobodu za srpski narod.

"Ustav je jedina sloboda od diktata iz Brisela i Vašingtona, sloboda za Srbe sa Kosova i Metohije, sloboda da nam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi ne budu gazde u kući već da sami u njoj odlučujemo", rekao je Ilić.

On je kazao da Ustav znači da nećemo slušati ni Brisel ni Vašington već ljude u Novom Sadu, Beogradu, Leskovcu, Subotici i drugim srpskim gradovima.

Ilić je kazao i da Ustav predstavlja i slobodu od diktata MMF-a i zahteva za smanjenje penzija i plata.

"Danas je Srbija polukolonija u kojoj se više sluša (nemačka kancelarka) Angela Merkel nego sami Srbi. Moramo se izboriti da se u Srbiji pitaju Srbi", poručio je Ilić.

Aktivisti DS S u današnjoj akciji u centru Novog Sada delili su prolaznicima letke u kojima je naznačeno zbog čega je, po mišljenu te stranke, neophodno sačuvati Ustav Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DSS: Otkažite ponižavajuću posetu Rame

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2014

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ponovo je pozvala premijera Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da otkažu posetu albanskog premijera Edija Rame Beogradu jer je "besmislena, opasna i ponižavajuća" po srpski narod i Srbiju..."Poseta je provokacija i poniženje Srbije i može...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.