Branimir Glavaš uhapšen u BiH

Izvor: Beta, 28.Sep.2010, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branimir Glavaš uhapšen u BiH

SARAJEVO, 28. septembra 2010. (Beta) - Osudjeni za ratne zločine Branimir Glavaš uhapšen je u utorak uveče na području Hercegovine, a biće prebačen najverovatnije u zatvor u Zenici, saznaje Beta iz obaveštenih izvora.

Ministarstvo pravosudja BiH je nedavno dobilo iz Hrvatske zahtev za izvršenje zatvorske kazne nad Branimirom Glavašem, koji je na osam godina zatvora osudjen u Hrvatskoj zbog ratnih zločina nad Srbima u Osijeku 1991. godine. Taj zahtev Hrvatske prosledjen je Sudu BiH u dalju zakonsku proceduru.

Glavaš ima državljanstva BiH i Hrvatske. On je pobegao u BiH u maju 2009. godine, uoči izricanja prvostepene presude na Županijskom sudu u Zagrebu.

BiH i Hrvatska su u februaru ove godine potpisale Sporazum o medjusobnom izvršenju sudskih odluka u krivičnim stvarima. Tim sporazumom se onemogućava osobama sa dvojnim državljanstvom da se skrivaju u drugoj zemlji u kojoj nisu osudjene.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.