Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branimir Glavaš počeo da jede

Osijek -- Nezavisni saborski poslanik Branimir Glavaš prekinuo je štrajk glađu koji je počeo još 27. aprila.

Glavaš se nalazi u pritvoru zbog optužnice za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Osijeku. U saopštenju suda navodi se da je Glavaša danas pregledao zatvorski lekar Zvonimir Kovač, koji je utvrdio da pritvorenik više ne štrajkuje i ne odbija hranu, koju će od sada postepeno uzimati pod nadzorom lekara, prenose hrvatski mediji.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Glavaš je pristao da bude podvrgnut specjalističkim medicinskim pregledima koji će se obaviti u osječkoj kliničkoj bolnici.

Glavaš se u pritvoru nalazi od 17. aprila, a od 27. aprila počeo je da odbija hranu i lekarske preglede, tako da je 10. maja prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.