Bramerc: Neko štiti jatake

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Neko štiti jatake

Beograd -- Tražimo odgovore kako su optuženici mogli da ostanu zaklonjeni od pravde toliko godina, rekao je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc "Novostima".

On je u intervjuu koji je dao Večernjim novostima rekao da je suštinska etapa u saradnji sa Tribunalom ostvarena prilikom hapšenja poslednjih preostalih optuženih tokom prošle godine

"Posle ovog izvrsnog rezultata, možemo se zapitati šta je onda još ostalo da se uradi. Ali posao ovim još nije završen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Da bi se priveli kraju prvostepeni procesi i predmeti u apelacionom postupku, kao što to želi Savet bezbednosti, nastavljamo da zahtevamo punu i sveobuhvatnu saradnju srpskih vlasti. Tako, u okviru procesa koji su u toku, i dalje šaljemo zahteve da dobijemo pristup svedocima, dokumentima i arhivi," kaže Bramerc i dodaje: "Još jedno važno pitanje koje ćemo razmatrati s vlastima je neophodnost da se rasvetle okolnosti pod kojima su optuženi mogli da ostanu zaklonjeni od pravde toliko godina i da tako dugo imaju podršku."

"Želim informacije o trenutnom stanju vođenja postupaka za ratne zločine u Srbiji i o saradnji u oblasti krivičnog pravosuđa sa susednim zemljama. To je veoma važno jer će, čak i posle zatvaranja Tribunala, ostati dosta posla da se uradi u tom domenu," rekao je Bramerc.

Ceo intervju koji je glavni haški tužilac dao "Novostima" možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc: Neko štiti jatake

Izvor: S media, 08.Okt.2012

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u intervjuu "Večernjim novostima" rekao da je suštinska etapa u saradnji sa Tribunalom ostvarena prilikom hapšenja poslednjih preostalih optuženih tokom prošle godine.."Posle ovog izvrsnog rezultata, možemo se zapitati šta je onda još ostalo da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.