Brak stabilniji kada muškarci pomažu u kućnim poslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brak stabilniji kada muškarci pomažu u kućnim poslovima

LONDON - Nedavno britansko istraživanje pokazalo je da je brak stabilniji ukoliko muškarci pomažu ženama u kućnim poslovima.

Prema istraživanju koje je Londonska ekonomska škola sprovela na 3.500 bračnih parova, što više muškarci učestvuju u kućnim poslovima i podizanju dece, to su manje šanse da se brak raspadne.

Istraživanje upućuje na to da, iako je rizik od razvoda među zaposlenim majkama veći, značajno se smanjuje u slučajevima kada očevi doprinose kućnim poslovima poput pranja sudova, kupovine i čišćenja, zaključak je do kojeg su došli istraživači.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.