Bračnom paru Pevec produžen pritvor

Izvor: RTS, 03.Jul.2010, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračnom paru Pevec produžen pritvor

Vlasnicima nekadašnjeg trgovačkog lanca "Pevec", Zdravku i Višnji Pevec, produžen pritvor. Pevecovi se terete da su pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od 533.000 evra.

Bračnom paru Zdravku i Višnji Pevec, vlasnicima nekadašnjeg trgovačkog lanca, odlukom istražnog sudije Županijskog suda u Bjelovaru produžen je pritvor za još dva meseca, odnosno do 2. septembra.

Pritvor je produžen zbog naročito teških okolnosti dela za koja se sumnjiče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pevecovi.

Sudija je ispitao svih 12 svedoka, a sada počinje proces sudskog veštačenja opsežne dokumentacije prikupljene tokom istrage.  

Pevecovi se terete za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, zloupotrebu ovlašćenja u privrednom poslovanju, povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga pri poslovanju rečenih kompanija.

Na teret im se stavlja da su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od 533.000 evra i da su tako oštetili državni budžet.

Pretraživanjem kuća Pevecovih nađeno je više materijalnih dokaza, određena količina evra i kuna, kao i na desetine kartica.

Uz njih se za zloupotrebu položaja i ovlašćenja falsifikovanja službenih dokumenata sumnjiči i bivši računovođa Dragica Barišić, ali se ona brani sa slobode.

Dok su Pevecovi u pritvoru, stečajni upravnici pokušavaju da osposobe delove njihovog trgovačkog lanca koji je imao prodavnice i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Procenjuje se da imovima kompanije vredi oko 179 miliona evra, koliki su otprilike i dugovi dobavljačima i zaposlenima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.