Bračni par sejao  koronavirus

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 13:47

Bračni par "sejao" koronavirus

Ljubljana -- Dve osobe prijavljene su zbog kršenja pravila karantina iz nehata i mogućeg širenja virusa kovid-19, zbog čega će biti kažnjene novčanom ili zatvorskom kaznom.

Kako je rekao portparol slovenačke vlade Jelko Kacin rekao, žena stara 37 godinba saznala je 20. juna da njen suprug ima virus kovid-19, međutim kada je pozvala Hitnu pomoć 3. jula, nije ih obavestila da je on oboleo od koronavirusa, čime je ugrozila zdravlje drugih ljudi, prenosi STA.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međuvremenu, njen suprug koji radi za veliku slovenačku kompaniju nastavio je da dolazi na posao iako je trebalo da bude u karantinu zbog čega je podneta krivična prijava protiv bračnog para zbog širenja virusa iz nehata.

Kacin je dodao da je do sada na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom i na aerodromu u Ljubljani izdato 1.213 naloga za karantin i da se većuina ljudi pridržava samoiuzolacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.