Božović s ambasadorom o terorizmu

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović s ambasadorom o terorizmu

Beograd -- Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović razgovarao sa ambasadorom Tunisa u Beogradu Mažidom Hamlauijem o borbi protiv terorizma.

Na sastanku je bilo reči o unapređenju saradnje, kroz Memorandum o saradnji u borbi protiv međunarodnog organizovanog kriminala, trgovine drogama i međunarodnog terorizma, koji je u postupku usaglašavanja, kao i o većem učešću Srbije u međunarodnoj inicijativi zajednice više od 100 demokratskih država širom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta, pod nazivom Operativna grupa za Tunis.

Državni sekretar zahvalio je ambasadoru Hamlaouiju na principijelnom stavu Tunisa po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz MUP-a.

Božović je izrazio zadovoljstvo i zbog zainteresovanosti Tunišana da od stručnjaka iz MUP-a Srbije čuju preporuke i iskustva u oblastima borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, trgovine drogama i borbi protiv korupcije, što govori o radu, rezultatima i dosadašnjim iskustvima kroz koja je prošla naša policija.

Hamlaoui i Božović konstatovali su da saradnja u oblastima bezbednosti pospešuje i ekonomsku saradnju, kao i da je cilj obe države da i taj vid saradnje bude na nivou tradicionalno dobrih političkih odnosa.

Ambasador Tunisa pozvao je državnog sekretara Božovića da sa delegacijom sručnjaka MUP-a Srbije zvanično poseti Tunis radi upoznavanja tuniskih kolega sa praksom i radom MUP-a, što je državni sekretar prihvatio sa zadovoljstvom, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.