Božović: Srbija gradi sportsku halu u Plužinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 16:56

Božović: Srbija gradi sportsku halu u Plužinama

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović razgovarao je danas sa čelnicima opštine Plužine, predvođenim predsednikom opštine Mijuškom Bajagićem, koji su imali priliku da ga upoznaju sa strategijom razvoja opštine, saopštila je ambasada Srbije u Podgorici.

Tom strategijom će biti definisani projekti sa ciljem unapređenja kvaliteta života građana na tom području, a među njima su potencijali u oblasti poljoprivrede, turizma, drvne industrije, a, kako je istaknuto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedan od prioriteta je i zaustavljanje iseljavanja stanovništva.

Božović je rekao da je izabrao da Plužine bude prva crnogorska opština koju će zvanično posetiti jer je na poslednjem popisu imala procentualno najviše stanovnika koji se izjašnjavaju kao Srbi i koji govore srpskim jezikom.

"Ambasador Božović je preneo spremnost Republike Srbije i poruku predsednika Aleksandra Vučića da je Srbija spremna da investira i učestvuje u izgradnji sportske hale u Plužinama koja nedostaje, koju će zajednički koristiti svi stanovnici, kako god se izjašnjavali", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da sva buduća saradnja i dogovori budu u skladu sa zakonima Crne Gore i u dogovoru sa Vladom Crne Gore, a u interesu građana Plužina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.