Božović: Raskinuta poslednja veza parlamenta i građana

Izvor: N1 televizija, 16.Dec.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Raskinuta poslednja veza parlamenta i građana

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović kritikovao je odluku predsednice Skupštine srbije Maje Gojković o prekidu saradnje sa organizacijom CRTA i Otvorenim parlamentom i ocenio da je time u "nasilničkom maniru" raskinuta poslednja veza između parlamenta i građana.

On je u saopštenju naveo da svi poslanici i građani znaju koliko je Otvoreni parlament bio važan za kontrolu rada poslanika, jer su tim putem građani mogli da pitaju poslanike, a >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << poslanici su morali da im odgovaraju u dogledno vreme.

Mogli su da prate rad poslanika i odbora, da kontrolišu kako je koji poslanik glasao i šta je govorio na sednicama, da prate statistiku i imaju uvid u rad onih koji bi po zakonu trebalo da ih predstavljaju, podsetio je Božović.

"Očigledno je 'šešeljizam' Maje Gojković prevagnuo nad potrebom građana da znaju šta poslanici rade. Nasilničke metode nasleđene iz SRS i želja da se parlament zatvori za građane bile su jače od transparentnosti rada parlamenta", ocenio je Božović.

On je rekao i da je ukidanje mogućnosti da građani kontrolišu rad poslanika poslednji u nizu pokušaja Maje Gojković da "privatizuje" Skupštinu i pogazi Ustav i zakone.

Po njegovoj oceni ukidanje rasprave o najvažnijem Zakonu o budžetu, brutalne laži i obračuni sa opozicionim poslanicima imaju za cilj blokadu rada parlamenta, ukidanje opozicije i poslednje kontrole nad radom vlade.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.