Božićno čudo? Pao sneg u Izraelu! Građani u NEVERICI: Gde smo? U Sibiru? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićno čudo? Pao sneg u Izraelu! Građani u NEVERICI: Gde smo? U Sibiru? (VIDEO)

Na severu Izraela pao je sneg

Visina snežnog pokrivača na planini Hermon je preko jednog metra, piše list "Ediot ahronot".

Nepogode na severu Izraela rezultat su zimske bure koja se obrušila na zemlju početkom nedelje. Velike kiše su pale na čitavoj teritoriji Izraela — od samog severa do grada Ejlat na obali Crvenog mora na jugu. U nizu severnih rejona zemlje palo je nekoliko centimetara snega.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šokirani građani opisali su svoju nevericu.

- Aljaska? Sibir? Antarktik? - upitali su, nezadovoljni buđenjem u snegu okovanom Izraelu.

Mada su kolebanja u temperaturi u Izraelu česta, naročito tokom zime i mada u višim planinskim predelima duvaju jaki vetrovi, a temperature su niske zbog čega se javljaju i snežne padavineu Izraelu preovlađuje mediteranska klima sa dugim i toplim letom i kratkom, hladnom i kišovitom zimom.

U okolini grada Biršebe i severa pustinje Negev dominira semiaridna klima sa vrućim letima i hladnim zimama, ali sa manjom količinom padavina nego na Mediteranu. Južni delovi Negeva i region oko Arave su pod uticajem pustinjske klime sa izuzetno toplim i suvim letima i prohladnim zimama sa malo taloga.

Where is it?❄☃️🌬 Akaska? Siberia? Antarktica? Lapland? Chukot? ...... This is ISRAEL🙂 #israel #winter #cold #height #funicular #mountain #hermon #alaska #siberia #antarctica #snow #snowstorm #nature #hiking #hikingsveta #wonderfulworld

A post shared by Svetlana Shvedkina (@shvetka74) on Jan 8, 2019 at 5:00am PST

Uvidevši značaj velikog broja sunčanih dana, Izraelci koriste sunčevu energiju kao vid uštede tradicionalnih izvora energije. Upotreba solarne energije po glavi stanovnika je na visokom nivou. Praktično svaka kuća zagreva vodu pomoću solarnih ploča.

Od maja do septembra kiše gotovo da nema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.