Bouvijev sin režirao film

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bouvijev sin režirao film

Sin muzičara Dejvida Bouvija, Dankan Džouns, snimio je naučnofantastični film "Mesec", čija će premijera biti u julu ove godine.

Dankan Džouns, sin muzičara Dejvida Bouvija, rođen u braku sa manekenkom Anđelom Barnet, u julu će predstaviti svoj režiserski debi - "Mesec".

U filmu, za koji je Džouns napisao i originalni scenario, glavne uloge tumače Sem Rokvel i dvostruki oskarovac Kevin Spejsi.

Film priča priču Sema Bela, čoveka koji živi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od 3 godine na Mesecu u lunarnoj stanici "Selen" i tamo vodi računa o eksploataciji helijuma 3, jedine alternative energetskoj krizi koja razara Zemlju.

Društvo mu pravi samo robot, a trenutke samoće ispunjava maštanjima o ponovnom susretu sa porodicom. Ali, nekoliko sedmica do kraja njegovog ugovora sa kompanijom "Lunar", čudne stvari su počele da se dešavaju.

Svestan da višegodišnja samoća možda počinje da uzima danak, Sem ipak pokreće istragu o tim događajima i otkriva da njegov poslodavac želi da nestane da bi bio zamenjen.

Režiser je izjavio da bi voleo i svom slavnom ocu da ponudi ulogu u nekom od narednih filmova, ali da će sačekati dok ne bude sam sebi izgradio ime u filmskom svetu.

Bouvi (62) je do sada ostvario nekoliko desetina filmskih uloga, među kojima su najpoznatije role u ostvarenjima "Lavirint", "Apsolutni početnici", "Svi se bore za mesto pod Suncem", "Prestiž" i drugim.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.