Bostan na dnevnom redu

Izvor: RTS, 28.Jul.2009, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bostan na dnevnom redu

Prodaja lubenica na hitno zakazanoj sednici u Paraćinu bila je jedina tačka dnevnog reda. Opozicija smatra da su veći troškovi sednice nego zarada grada od prodajnog prostora. Najveći kritičari bili su iz redova radikala.

Intersovanje za prodaju lubenica u Paraćinu toliko je veliko da je o bostanu raspravljala Skupština opštine. Prodaja lubenica bila je, na hitno zakazanoj sednici, jedina tačka dnevnog reda.

Opozicija se protivila i ukazivala da su veći troškovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice nego zarada grada od prodajnog prostora. Najveći kritičari bili su iz redova radikala.

"To nam je bio problem i mi smo bili prinuđeni da raspravljamo o novim prodajnim mestima u gradu, bez obzira na izdatke", objasnio je Dragan Mitić, predsednik Skupštine opštine Paraćin.

Odbornici paraćinske skupštine najpre su izglasali, a onda sa velikim zadovoljstvom pojeli jedinu tačku dnevnog reda. Problem broja mesta za prodaju bostana u gradu aktuelan je od početka sezone zbog takozvanih divljih prodavaca.

"Nemamo mira od "divljaka", dolaze prikolicama, zauzmu mesto i nama prave nelegalnu konkurenciju, a niko iz opštine ne reaguje", kaže jedan od prodavaca bostana.

Proizvođači lubenica su proteklih dana preplavili Paraćin. Bostan se, veđ nedeljama, prodaje na gotovo svakom uglu.

"Odlično je rodio i sladak je, po dve prikolice prodajem svakodnevno", kaže proizvođač Zoran Pavlović iz Bosenjana.

Velika konkurencija najviše pogoduje kupcima. Paraćinci, kako se smatra, svakodnevno pojedu po 15 tona lubenica, pa ih i zbog toga u šali nazivaju bostandžijama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.