Bosna dobila prvu načelnicu sa hidžabom u Evropi

Izvor: Kurir, 08.Okt.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosna dobila prvu načelnicu sa hidžabom u Evropi

Ona je istakla da je svesna svoje specifičnosti zbog marama na glavi - "hidžaba", dodavši da će posao načelnice obavljati odgovorno i sistematično u interesu građana opštine Visoko

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je na lokalnim izborima dobila prvu "pokrivenu" načelnicu jedne opštine. Kako javljaju sarajevski mediji, to je 43-godišnja Amra Babić koja je kao kandidatkinja Stranke demokratske akcije (SDA) izabrana za načelnicu Visokog.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />Ona nosi "hidžab", te mediji podvlače da je ona i prva "pokrivena" načelnica neke opštine u Evropi.

"Bilo je vrlo važno da vratimo poverenje naroda. SDA je imala snagu da podrži mene, kao ženu, za načelnicu Visokog", kazala je Babić.

Ona je istakla da je svesna svoje specifičnosti zbog marama na glavi - "hidžaba", dodavši da će posao načelnice obavljati odgovorno i sistematično u interesu građana opštine Visoko.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.