Bosilegradska sela već 10 dana bez struje

Izvor: Mondo, 02.Feb.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosilegradska sela već 10 dana bez struje

Meštani sela i zaseoka Opštine Bosilegrad već desetak dana su bez struje. Pod težinom snega i naletom mećave srušeno više od stotinu stubova i velikih stabala, a putevi ka nekim od tih sela više i ne postoje.

Foto: Guliver/Getty Images

Članovi uglavnom stočarskih domaćinstava, osim toga što moraju da se prilagode životu u mraku, ovih dana se bore i sa dubokim snegom, bujičnim potocima i klizištima kojih u okolini ima preko stotinu, pišu "Južne vesti."
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Teško se živi, ali šta ćeš. Snalazimo se kako umemo, duša da nam zna. Stoku hranimo pre nego što se smrači, ništa se ne vidi", pričaju meštani sela Ploča koje je od Bosilegrada udaljeno oko 25 kilometara

Od kada je nevreme donelo probleme, na njihovom rešavanju na terenu zajedno rade volonteri, radnici javnih preduzeća, članovi sportskih udruženja i ekipe leskovačkog ogranka "Jugoistoka" koje kažu da idu od sela do sela i od mahale do mahale, bar tamo gde može da se priđe.

Agregate, koji su kao pomoć stigli od Ministarstva unutrašnjih poslova i beogradske Opštine Stari Grad, postavlja i sam predsednik Opštine Vladimir Zaharijev. Kaže da ih je zadesila "velika havarija".

Hvala državi za agregate, molimo za naftu, nema je. Trebaće nam i građevinski materijal i mašine. Svi na terenu rade, ulažu nadljudski napor. Doktor je u jedno selo išao džipom, pa posle sankama, da teško bolesnoj ženi zameni kateter", priča za "Južne vesti" Zaharijev.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Velika havarija" zadesila Bosilegrad

Izvor: JužneVesti.com, 02.Feb.2015

Meštani sela i zaseoka Opštine Bosilegrad već desetak dana su bez struje jer je, kažu u Opštini, pod težinom vlažnog snega i naletom mećave srušeno više od stotinu stubova i velikih stabala, a putevi ka nekim od tih sela više i ne postoje...Članovi uglavnom stočarskih domaćinstava, osim...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.