Bosilegrad ostaje bez benzinske pumpe?

Izvor: RTS, 12.Jun.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosilegrad ostaje bez benzinske pumpe?

Rešenjem osnovnog suda u Surdulici naloženo je iseljenje jedine benzinske stanice u Bosilegradu i predaja objekta poveriocu. Preduzeće Jugturist d.o.o. kupilo je tu zgradu na licitaciji, a u lokalnoj samoupravi kažu da zemljište pripada opštini.
Vanredna sednica Skupštine opštine Bosilegrad održana je na otvorenom, preko puta benzinske stanice. Prva tačka dnevnog reda, zaključak o ukidanju prinudne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mere zatvaranja pumpe, odmah je usvojena.

Pumpa je počela da radi pre 40 godina, na samom je ulazu u Bosilegrad. Tada je opština ustupila zemljište preduzeću Autotransport. Preduzeće je privatizovano, a vlasnici su se menjali.
"Od Ine prelazi posle rata u Beopetrol, imovina bez kućice. Od Beopetrola država prodaje Lukoilu. Ja kao poslanik pregovaram i to dobijamo kao donaciju, tako da smo mi pravni sledbenici, gazde te donacije", kaže Vladimir Zaharijev, predsednik Opštine Bosilegrad.
Preduzeće Jugturist kupilo je prošle godine na licitaciji zgradu u okviru benziske stanice.

"Kupio sam na licitaciji od strane suda, dobio sam i list nepokretnosti, ja sam vlasnik 1/1", kaže Stefan Kostov, vlasnik preduzeća Jugturist.
Pokušano je prinudno iseljenje, ali nije realizovano jer su meštani, radnici javnih preduzeća tražili da se pumpa ne zatvara.
"Ne možemo da funkcionišemo bez goriva. Nema potrebe da se oduzima bilo šta. Mi smo mala opština, mala sredina", kažu građani.
To je jedina pumpa u opštini Bosilegrad. Postoji još jedna privatna, koja je nedavno, privremeno bila zatvorena.
"Svaki drugi, treći dan potrebno mi je da sipam gorivo. Sad ću možda morati 60, 70 kilometara do Surdulice ili Vladičinog Hana do najbliže pumpe", kaže Dejan Jocić, radnik Republičkog geodetskog zavoda.
"Ko ima auto, mora da koristi gorivo. Zna se da je potreba, za obavljanje poslova, a ne za luksuz", kaže Rade Ilijev, iz Bosilegrada.
U lokalnoj samoupravi kažu da bi zatvaranjem jedine pumpe bio ugrožen rad javnih institucija i snabdevanje građana. Smatraju da, s obzirom na to da nisu otklonjene posledice obilnih padavina, prinudna mera ne treba da se realizuje.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.