Bosanska piramida

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanska piramida

Dugo se smatralo da su piramide građene da bi bile grobnice faraona. Međutim, u poslednje vreme, sve se više govori o tome da poznato objašnjenje nije baš sasvim logično, naročito ako se uzme u obzir da je širom sveta otkriveno na stotine ovakvih građevina. Ima ih svuda, od Amerike, Meksika, Kine, Japana, pa u poslednje vreme, po tvrdnjama nekih naučnika, i u Evropi, na Balkanu.

Naime, ne tako davno, na prostorima sadašnje Bosne i Hercegovine, u blizini Sarajeva, otkriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je jedno piramidalno brdo, u stvari građevina takvog oblika, prekrivena vegetacijom. Nalazi se iznad mesta Visoko u blizini Sarajeva. Po visini, ovo brdo Visočica nadmašuje Keopsovu piramidu. U neposrednoj blizini nalazi se još nekoliko sličnih, ali manjih i oni su sada predmet proučavanja kako domaćih tako i stranih arheologa.

Ali, ovo otkriće je izazvalo brojne nesuglasice među naučnicima, ali i političarima. Postojanje ovakve građevine na našim prostorima može u potpunosti promeniti istoriju, ali da bi se to dokazalo, potrebno je da se ljudi koji se bave proučavanjem ovakvih stvari udruže i zajedničkim snagama to istraže.

Oko brda Visočica, ili kako je drugi nazivaju Bosanske piramide sunca, vode se pravi mali intelektualni ratovi i caruje sujeta. Dok se naučnici zvanično ne dogovore o čemu je reč, iz godine u godinu, entuzijasti i volonteri koji dolaze iz celog sveta, otkopavaju vegetaciju i slojeve zemlje, i korak po korak, dolaze do raznih podataka.

Oni koji veruju da se radi o piramidi, tvrde da su četiri strane ovog brda okrenute prema stranama sveta. Odstupanje od 20,9 stepeni je prisutno, jer je reč o stranama sveta koje se određuju na osnovu kosmičkog severa. Na severoistočnoj strani su pronađeni kameni blokovi za koje se tvrdi da su obrađeni ljudskom rukom. Ispod brda se nalaze tuneli u kojima su pronađeni blokovi peščara za koje se, takođe, tvrdi da su izrađeni ljudskom rukom. I na kraju, po nezvaničnim podacima, na vrhu su izmerena elektromagnetna zračenja čije vrednosti spadaju u fenomene.

Bilo kako bilo, za sada nam ništa drugo ne preostaje nego da čekamo da neko zvanično i dokumentovano objasni da li se zaista radi o misterioznoj piramidi ili neobičnoj prirodnoj pojavi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.