Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanka brutalno pretučena u Sent Luisu

U Sent Luisu banda crnih tinejdžera napala je 26-godišnju ženu i to najverovatnije zbog toga što je bosanskog porekla. Naime, samo pet dana nakon ubistva Zemira Begića u istom gradu desio se još jedan napad na Bosance, zbog čega policija sumnja da je u pitanju zločin iz mržnje.

Još uvek neimenovana Bosanka je bila u svojim kolima u 5.25 ujutru, kad ju je opkolila grupica crnih tinejdžera. Oni su joj prvo pretili pištoljem, a potom su je silom izvukli iz automobila i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uzeli joj torbicu.

Pitali su je odakle je, a na njen odgovor da je Evropljanka rekli su joj da laže i da znaju da je Bosanka, zbog čega će je odmah ubiti. Potom su je bacili na pod i udarali je. Nesretnu devojku pronašli su slučajni prolaznici, ali nije u životnoj opasnosti.

FBI planira da istraži ovaj slučaj, jer se desio samo pet dana posle ubistva Bosanca Zemira Begića, koji se vraćao kući sa svojom suprugom oko 1.15 izjutra kada ih je napala grupa vandala. Zemir je u bolnici podlegao povredama, a njegova supruga je uspela da pobegne jer ju je on, navodno, zaštitio svojim telom.

Osumnjičeni za napad je Robert Mičel (17) koji se predao policiji, a njegovi saučesnici stari 15 i 16 godina su uhapšeni. Mičelu će biti suđeno za prvostepeno ubistvo i oružani napad.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

FBI pokreće istragu nakon drugog napada na Bosance u St. Louisu

Izvor: SandzakPress.net, 10.Dec.2014

Amerika – Američki FBI pokrenut će istragu u vezi napada na građane porijeklom iz Bosne u St. Louisu, nakon što su tri naoružana muškarca u petak napala i opljačkala 26-godišnju Bosanku. Prijetili su da će joj nauditi jer je Bosanka. Jako sam zabrinut zbog toga i taj incident istražujemo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.