Borut Pahor u četvrtak u Beogradu

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borut Pahor u četvrtak u Beogradu

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Slovenački predsednik Borut Pahor dolazi u četvrtak u dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će sa zvaničnicima u Beogradu razgovarati o unapredjenju odnosa dve zemlje i o procesu evropskih integracija Srbije.

Kako se navodi u saopštenju iz Ljubljane, ovo je prva zvanična poseta slovenačkog predsednika Srbiji.

Glavne teme razgovora Pahora i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na čiji poziv slovenački predsednik dolazi u Srbiju, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << bilateralna saradnja, posebno ekonomska, unutrašnja politička situacija u Srbiji posle izbora i očekivanja u procesu evropskih integracija Srbije, kao i saradnja u okviru regionalnih i medjunarodnih organizacija.

Biće reči i o situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Pahor će, pored razgovora sa svojim domaćinom, predsednikom Nikolićem, razgovarati i s predsednicom srpskog parlamenta Majom Gojković i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Odnosi sa SLO bez otvorenih pitanja

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 01:19

Beograd -- Predsednici Srbije i Slovenije Tomislav Nikolić i Borut Pahor saglasili su se da su politički odnosi dve zemlje uzorni i da nema otvorenih pitanja...Predsednik Slovenije započeo je danas dvodnevnu bilateralnu posetu Srbiji, prvu te vrste od 1991. On se najpre sastao sa predsednikom Srbij...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.