Izvor: B92, 22.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovnica: Povučena optužnica

Hag -- Haški tribunal je i zvanično povukao optužnicu protiv bosanskog Srbina Gorana Borovnice zato što se veruje da je on mrtav.

U odluci koju je, na predlog Tužilaštva, doneo sudija Kevin Parker, navodi se da je, prema raspoloživoj dokumentaciji, Borovnica vođen kao nestao od 20. marta 1995, a da je proglašen mrtvim 22. novembra 1996.

Borovnicu je Tribunal 1995. optužio za zločine nad nesrbima u Prijedoru u proleće 1992, a na teret mu je stavljeno da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao pripadnik Vojske Republike Srpske ubio četiri muslimanska zarobljenika.

"Premda je glavna tužiteljka dobijala neke informacije koje su sugerisale mogućnost da je optuženi još živ, ona nije mogla da to potvrdi, a istrage koje je preduzela uz pomoć nadležnih vladinih agencija nisu locirale optuženog", piše u odluci. Ostavljena je mogućnost da optužba bude reaktivirana ako bi naknadno bilo utvrđeno da je Borovnica živ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.