Bornovo nasleđe najgledaniji film u SAD

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bornovo nasleđe" najgledaniji film u SAD

Film "Bornovo nasleđe" zamenio je na vrhu liste najgledanijih filmova u SAD "Uspon mračnog viteza" iz serijala o Betmenu, pošto je prvog vikenda u bioskopima zaradio 38,1 milion dolara.

 Spremite živce i pogledajte napetu akciju

U četvrtom filmu iz serijala o agentu Džejsonu Bornu, i prvom bez Meta Dejmona, Džeremi Rener igra tajnog agenta kojem smrću prete njegovi poslodavci.

 

Na drugom mestu na listi najgledanijih je komedija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Glasajte za mene", sa Vilom Ferelom i Zakon Galifianakisu u ulogama kandidata na izborima u SAD. Taj film je od petka do nedelje zaradio 26,6 miliona dolara.

 

Posle tronedeljne vladavine listom, "Uspon mračnog viteza", poslednji film iz trilogije u režiji Kristofera Nolana, nalazi se na trećem mestu sa 19 miliona dolara. Film je od pojave u bioskopima zaradio 389,6 miliona dolara.

 

Na četvrtom mestu sa 14,7 miliona dolara, jeste "Great Hope Springs", sa Meril Strip i Tomijem Lijem Džonson, a peti je rimejk "Totalnog opoziva" sa Kolinom Farelom i 8,01 milionom dolara zarade. 

 

Premijerne projekcije ostvarenja Tonija Gilroja sa Džeremijem Renerom u glavnoj ulozi biće u bioskopima "Sinepleks" u Beogradu i Kragujevcu i "Vilin grad" u Nišu.

 

 

U nastavku priče o Džejsonu Bornu, sa kojim se publika upoznala pre deset godina, scenarista i reditelj Gilroj proširuje lik koji je stvorio Robert Ladlam.

 

Serijal je 2002. godine otvorio Bornov identitet koji je režirao Dag Liman. Dve godine kasnije usledila je Bornova nadmoć, a 2007. godine Bornov ultimatum koje je režirao Pol Gringras. Borna je u sva tri filma igrao Met Dejmon.

 

Publika se pre deset godina upoznala sa Bornom kad je onesvešćen izvučen iz Mediterana i kroz tri filma pratila njegov put.

 

Born je pokušavao da ostane živ i otkrije svoj identitet dok ga je CIA očajnički lovila po celom svetu.

 

U tri dela saznali smo za Tredstounov program i Bornove specijalne sposobnosti.

Na kraju trilogije novi heroj moraće da se bori da bi ostao u životu kad njegov program iznenada postane prepreka.

 

Film Bornovo nasleđe je otkriće nasleđe onoga što je bilo ranije.

 

Pored Renera u ostvarenju igraju Rejčel Vajs, Edvard Norton, Stejsi Kič i Oskar Ajzak, a svoje uloge iz prethodnih delova ponavljaju Alber Fini, Džoan Alen, Dejvid Stratern i Skot Glen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

„Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata” i dalje najgledaniji film

Izvor: Kontra magazin, 15.Avg.2012, 13:47

Četvrti nastavak popularnog filmskog serijala „Ledeno doba“ je i posle mesec i po dana najgledaniji film u Srbiji. U sedmoj nedelji prikazivanja film se nalazi na prvom mestu domaće liste gledanosti, a do sada ga je gledalo 118 000 ljudi. „Ledeno doba 4; pomeranje kontinenata“ premijerno...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.