Borković najavio učešće na TCR Istočna Evropa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 11:51

Borković najavio učešće na TCR Istočna Evropa

Srpski automobilista Dušan Borković, u skladu sa celokupnom situacijom zbog korona virusa, odlučio je da će se ove sezone takmičiti u TCR Eastern Europe šampionatu.

Kako je saopšteno, srpski as će voziti Hyundai i30N TCR sa MIRA racing timom, a kao i prethodnih sezona za titulu će se boriti pod brojem 62.

Prema najavi organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa bi trebalo da se održi u Hrvatskoj 25. i 26. jula, na stazi Grobnik.

U okviru šampionata planirano je ukupno osam trka tokom četiri trkačka vikenda.

"U ovakvim okolnostima izbor šampionata je između ostalog najviše bio uslovljen blizinom kuće i realnim mogućnostima da se stigne do staze bez dodatnih komplikacija. Ovo je situacija u kojoj se niko od nas do sada nije našao i bilo je potrebno vreme da shvatimo šta nam se dešava i da živote prilagodimo novim okolnostima. Meni je najvažnije da ova godina prođe bez takmičarske pauze, a opet da ne ugrozim zdravlje ni sebe ni svojih bližnjih", rekao je Borković.

Nakon osvojenih titula i uspešnih sezona u TCR International, TCR Evropi, FIA WTCC i ETCC šampionatima, Borković je želeo da na ovaj način podrži i regionalno takmičenje u okviru TCR serije, kao i sve njegove učesnike.

Pored trkačkog vikenda na Grobniku, organizatori su u kalendaru ostavili i Slovakiaring (21-23.8), Brno (4-6.9), a završnica je planirana na Hungaroringu (17-18.10).

"Iskreno se nadam da se ovaj kalendar neće menjati i da ćemo uspeti da izvozimo ovih osam trka na međunarodnoj sceni. Nedostaje mi staza i takmičarski adrenalin. Radujem se ponovnoj saradnji sa Norbertom Mihelisom, čije inženjere i mehaničare dobro poznajem jer smo 2015. godine zajedno osvojili FIA ETCC evropsku titulu. Apsolutno sam spreman za nove izazove", zaključio je Borković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušan Borković ponovo u TCR šampionatu

Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020

Najbolji srpski automobilista na istočnoevropskim autodromima, voziće Hjunaijev „i30N TCR“ za Mira rejsing tim..Najtrofejniji vozač Srbije Dušan Borković odlučio je, u skladu sa celokupnom situacijom koju nameće pademija COVID-19 virusa, da se ove sezone takmiči u istočnoevropskom TCR šampionatu....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.