Borko hoće televizijske termine, a ne sme na izbore: Konstantinović srušio Stefanovićevu bojkotašku politiku

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 23:59

Borko hoće televizijske termine, a ne sme na izbore: Konstantinović srušio Stefanovićevu "bojkotašku politiku"

Nenad Konstantinović i Borko Stefanović gostovali su emisiji "Sučeljavanje".

Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) i Borko Stefanović potpredsednik i zamenik predsednika Srpske slobode i pravde (SSP) gostovali su u emisiji "Sučeljavanje", gde su pred predstojeće izbore koji se održavaju 21. juna sve stranke predstavile svoj plan i program sa kojim izlaze pred građane Srbije, ali je jedna bitna razlika među Konstantinovićem i Stefanovićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Borko Stefanović i njegova Stranka slobode i pravde bojkotuje izbore i ne sme pred građane ni delima, a izgleda ni rečima, dok UDS ulazi u izbornu borbu i ide sa planom i programom, a ne bojkotom borbe.

U večerašnjoj emisiji moglo se primetiti da Nenad Konstantinović pred građane Srbije izlazi sa pripremljenim planom i argumentima na predstojeće izbore, dok Borko Stefanović ni ne izlazi, već dolazi sa starim izlizanim programom uz dodatak bojkota, u koji građani godinama nemaju poverenja, a više ni njegove bivše demokratske kolege.

Ujedinjena demokratska Srbija odabrala je da u svom predizbornom progranu propagira evropski put Srbije po volji građana, a ne staru politiku Dragana Đilasa i Borka Stefanovića, koji do skoro nisu znali da li bojkotuju ili ne bojkotuju izborni proces, pa su odlučili da malo bojkotuju, ali da se pojedini funkcioneri stranke bore za pojedine lokalne odbore preko drugih izbornih lista, što njihove pristalice još više dovodi u stanje sluđenosti.

Posebno je neočekivano bilo što je predstavnik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zahtevao objašnjenje zašto nije bilo prostora na RTS-da se čuju sve političke strane, iako ta stranka na izbore i ne izlazi niti ima pravo na predizborne termine na nacionalnom servisu.

Ipak, da deo opozicije koji bojkotuje izbore nije u pravu i ne barata činjenicama, objasnio je predstavnik UDS-a Nenad Konstantinović koji je istakao da je RTS svima dao zakonske termine, za sve one koji učestvuju na izborima, iako smatra da je ta minutaža bila nedovoljna.

- RTS je sramota, oni su dali svima termine, ali 25 sekundi na prvom programu. Nikada nije bilo tako da nemate mogućnost da predstavite program na prvom programu RTS-a, pomerili su na drugi program za koji ne znate koji je broj na daljinskom upravljaču - rekao je Konstantinović.

Takođe, u emisiji je spomenuto i to da su delovi opozicije dobili i više termina na televizijama od drugih političkih stranaka, iako ni ne izlaze na izbore.

- Ako to nije strah, šta je onda? Oni nisu došli zato što je tu predstavnik bojkot opozicije - ocenio je. Ipak, ono što je istina jeste da nijedna televizija, ali ni politička partija koja učestvuje na izborima nije dužna da ulazi u političke debate sa onima koji ne učestvuju u izbornom procesu. Borko Stefanović je zaboravio da "bojkotašima" niko nije dužan da polaže račune, a to mu je podrobno objasnio i Nenad Konstantinović koji sa UDS-om izlazi na izbore i učestvuje u političkom životu i izbornoj utakcimi.

Borko Stefanović se i u ovoj političkoj debati predstavlja kao "nesnađeni opozicionar" koji nije siguran ni u svoje, a kamoli stranačke namere za razvoj Srbije, baš kao u doba kada je sa svojom bivšom strankom bio na vlasti.

Narod ponavljače razreda ne voli i kažnjava, te ne čudi ni što ovoga puta narod bira da čuje i drugu stranu, a ne izbledelu "žutu knjigu" Borka Stefanovića i kolege Dragana Đilasa, a pogotovo što u njihov bojkot ne veruje ni njihov stranački kabinet, a kamoli birači.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.