Borisov spreman da podnese ostavku, ali...

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 12:34

Borisov spreman da podnese ostavku, ali...

Bojko Boriso kaže da će podneti ostavku ukoliko parlament Bugarske odobri njegov plan za raspisivanje izbora za veliku narodnu Skupštinu, radi promene Ustava.

On je rekao da želi da poboljša pravosuđe i prepolovi broj poslanika, prenosi Rojters.

Kako se navodi, dve trećine od 240 bugarskih poslanika mora da glasa kako bi se raspisali izbori za veliku nacionalnu Skupštinu.

Borisov, koji je pod pritiskom protesta koji se već 37 dana održavaju u Bugarskoj, izjavio je da bi takve izmene pomogle ponovno pokretanje zemlje i njenog preobimnog političkog sistema.bo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon 37 dana protesta: Borisov spreman da podnese ostavku, ali - IMA USLOV

Izvor: Blic, 14.Avg.2020

Bugarski premijer Bojko Boriso izjavio je danas da će podneti ostavku ukoliko parlament te zemlje odobri njegov plan za raspisivanje izbora za veliku narodnu Skupštinu, radi promene Ustava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.