Borisov se odrekao poslaničkog imuniteta

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 23:56

Borisov se odrekao poslaničkog imuniteta

Predsednik GERB-a (Građani za evropski razvoj Bugarske), bivši bugarski premijer Bojko Borisov saopštio je danas da se odrekao poslaničkog imuniteta.

"Razgovarao sam sa članovima poslaničke grupe GERB-a. Odustaću od svog imuniteta, uprkos onome što je bivši državni tužilac uradio protiv mene", naveo je Borisov u parlamentu, iako je ranije poručio da "kategorično odbija" da se odrekne imuniteta.

On je dodao da veruje bugarskom sudu i tužilaštvu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radio Bugarska.

Gradsko tužilaštvo u Sofiji prethodno je predložilo državnom tužiocu da zatraži ukidanje poslaničkog imuniteta Borisovu zbog slučaja "Barselonagejt".

Reč je o aferi u okviru koje se protiv bivšeg premijera već tri godine vodi istraga, a prema rečima tužioca prikupljeni su dokazi da je Borisov prao novac tako što je trećim licima davao nezakonito stečeni novac za kupovinu nekretnina u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.