Borislav Novaković pušten iz pritvora

Izvor: Beta, 26.Dec.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislav Novaković pušten iz pritvora

NOVI SAD, 26. decembra 2014. (Beta) - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković pušten je u petak iz pritvora, potvrdjeno je agenciji Beta u DS-u.

On je bio uhapšen 28. novembra zajedno sa još tri osobe, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Novakovića da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada učestvovao u finansijskim malverzacijama u vezi sa izgradnjom Bulevara >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Evrope u Novom Sadu, čime je navodno oštetio budžet grada za četiri miliona evra.

Novaković je bio uhapšen i u septembru 2014. godine, zbog navodnih malverzacija sa gradskim gradjevinskim zemljištem. Tada je u pritvoru proveo dva meseca, a optužnica do danas nije podignuta.

DS je ranije ocenio da je hapšenje Novaković politički čin i pokušaj slabljenja političkih oponenata.

Borislav Novaković je bio i gradonačelnik Novog Sada od 2000. do 2004. godine.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.