Borislav Novaković osuđen na tri i po godine zatvora

Izvor: N1 televizija, 17.Mar.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislav Novaković osuđen na tri i po godine zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšeg direktora Zavoda za izgradnju Novog Sada Borislava Novakovića na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju Višeg suda, njegova nekadašnja pomoćnica Mirjana Dejanović osuđena je na istu zatvorsku kaznu dok je Dragana Živković osuđenana dve godine i šest meseci zatvora.

Okrivljeni Zoran Bojović osuđen je četvorogodišnju zatvorsku kaznu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Navedenom presudom okrivljeni Zoran Bojović i Dragana Živković obavezani su da solidarno na ime naknade pričinjene štete iznos 462,9 miliona dinara plate Gradu Novom Sadu u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Novaković je uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana, a suđenje je počelo godinu dana kasnije.

Osuđen je da je, kao direktor Zavoda za izgradnju, i Mirjana Dejanović, kao njegov pomoćnik, od 2009. do 2011. godine, omogućili preduzeću "Borovica transport" da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su znali da ta kompanija ne ispunjava uslove.

Novaković je privođen i godinu dana ranije, i to zbog sumnji u malverzacije sa građevinskim zemljištem, zajedno sa novosadskim biznismenima Petrom Matijevićem, Vojislavom Gajićem i drugima, ali je taj postupak obustavljen.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.