Izvor: Blic, 11.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bori Čorbi 'Čorbuljak' za rođendan

Bori Čorbi 'Čorbuljak' za rođendan

IVANJICA - Legendarni roker Bora Đorđević ove godine za svoj rođendan dobio je nesvakidašnji poklon. U pitanju je pesma, simboličnog naziva 'Čorbuljak' koju mu je napisao njegov šegrt, mladi ivanjički pesnik Ivan Milosavljević Džule. Nije to obična pesma. Ona je satkana iz zahvalnosti Bori za svaki stih koji je ovom talentovanom Ivanjičaninu bio uzor i inspiracija.

U Borinom rođendanskom poklonu Džule je oživeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << legendarne stihove, a legendarnom rokeru se, kako saznajemo, pesma jako dopala. Posebno je bilo interesantno što ju je dobio baš na dan rođendana putem SMS-a.

- Pesma ima devet strofa jer alasi kažu da se najbolja riblja čorba pravi od devet vrsta ribe, devet je muza, a i devet je moj srećan broj - kaže Ivan Milosavljević Džule.

On je 'Čorbuljak' brižno pisao trudeći se da u njega uđe bar deo naslova velikih hitova 'Riblje čorbe'.

- Želeo sam da mu poklonim nešto originalno. Bora je legenda, dobijao je za rođendane, siguran sam, milione poklona, ali ovakav ne - priča Ivan kome najnovija knjiga poezije izlazi u januaru, a recenziju su mu radili Bora Đorđević i Matija Bećković.

B. Bojović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.