Bore se protiv nas do poslednjeg Amerikanca

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bore se protiv nas do poslednjeg Amerikanca"

Iranski MSP Mohamad Džavad Zarif izjavio je da se čini da saveznici SAD, S. Arabija i UAE, "žele da se bore protiv Irana do poslednjeg Amerikanca".

Zarif je ovim odgovorio na izjavu koju je u četvrtak izneo američki državni sekretar Majk Pompeo tokom posete Abu Dabiju da dok ministar inostranih poslova Irana preti ratom i borbom do poslednjeg Amerikanca, SAD imaju za cilj da naprave koaliciju koja želi da postigne mir, preneo je Rojters.

Na svom nalogu na Tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zarif je napisao da ne želi Iran da se bori do poslednjeg Amerikanca, već domaćini njegovog B tima, koji izgleda žele da se bore sa Iranom do poslednjeg Amerikanca.

Zarif je u prošlosti izjavio da bi takozvani B tim, koji uključuje saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana i prestolonaslednika Abu Dabija Mohameda bin Zajeda, mogao podstaći predsednika SAD Donalda Trampa da đe u sukob sa Teheranom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.