Borci su ušli; Zauzeto je

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 18:52

Borci su ušli; Zauzeto je

Sudanske paravojne Snage za brzu podršku (RSF) saopštile su danas da su zauzele sedište teško naoružane policijske jedinice u glavnom gradu Kartumu.

U saopštenju RSF-a se navodi da su njihove snage preuzele potpunu kontrolu nad objektom koji pripada Centralnoj rezervnoj policiji u južnom Kartumu, prenosi Rojters.

Paravojne snage su objavile i video-snimak na kojem se vide njihovi borci unutar objekta, od kojih neki uklanjaju kutije municije iz skladišta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />U subotu kasno uveče, borbe RSF i sudanske vojske su se intenzivirale, pošto je sukob dve strane ušao u 11. nedelju.

Od početka sukoba, poginulo je oko hiljadu civila, a ranjeno je njih nekoliko hiljada. Međunarodna organizacija za migracije (IOM) procenjuje da je više od 2,2 miliona ljudi raseljeno zbog trenutnog sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.