„Borci protiv mržnje“

Izvor: NTV.rs, 02.Dec.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Borci protiv mržnje“

U okviru Ministarstva za omladinu i sport Vlade Republike Srbije, pre godinu dana formiran je Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje.
Zajedno sa Klubom za osnaživanje mladih „018 Niš“ i srodnim organizacijama iz Makedonije i Turske, uz podršku Saveta Evrope, sprovodi program pod nazivom “Borci protiv mržnje”.
Cilj ovog međunarodnog projekta jeste edukovanje mladih da prepoznaju govor mržnje na društvenim mrežama, sportskim priredbama i drugim manifestacijama, i da znaju kako da reaguju i šta da preduzmu u takvim situacijama, kako bi se na pravi način suzbila ova izuzetno opasna i destruktivna društvena pojava.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Medijana domaćin tribine o govoru mržnje na internetu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 02.Dec.2013

Gradska opština Medijana bila je domaćin tribine koja je deo kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu. Pored udruženja mladih, skupu su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, koordinatori lokalnih kancelarija za mlade, volonteri i predstavnici Ministarrstva omladine i sporta.. Suština...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.