Borci Islamske države prerušeni u žene bježe iz Iraka

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borci Islamske države prerušeni u žene bježe iz Iraka

BAGDAD - Pripadnici ekstremističke Islamske države počeli su da briju brade i da se oblače u žene kako bi pobjegli od borbi, tvrde iračke snage, a objavio je danas "Dejli mejl".

Na društvenim mrežama pojavio se niz fotografija na kojima se vide muškarci u ženskoj odjeći i našminkani, koji su navodno uhvaćeni dok su pokušavali da pobjegnu iz sjevernog dijela Iraka.

Fotografije, postavljene na Instagramu, prikazuju kako predstavnici vlasti skidaju burke ispod kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su se krili mladići ili čak muškarci s brkovima.

Na jednoj od njih vidi se preplašeni tinejdžer sa roze sjenkom za oči.

Zasad nije poznato kada su fotografije načinjene, ali su objavljene pet dana nakon što su tri muškarca iz te oblasti optužena za homoseksulanost. Njih su javno mačevima pogubili pripadnici Islamske države.

Prema šerijatskom zakonu, kog se Islamska država čvrsto pridržava, ženama je zabranjeno da učestvuju u borbi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borci Islamske države prerušeni u žene beže iz Iraka

Izvor: Večernje novosti, 16.Mar.2015

Pripadnici ekstremističke Islamske države počeli su da briju brade i da se oblače u žene da bi pobegli od borbi, tvrde iračke snage, a objavio je danas "Dejli mejl". Na društvenim mrežama pojavio se niz fotografija na kojima se vide muškarci u ženskoj odeći i našminkani, koji su navodno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.