Borba za prava žena? Danci protestuju protiv zabrane pokrivanja muslimanki

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za prava žena? Danci protestuju protiv zabrane pokrivanja muslimanki

Kazne za nošenje vela od 160 do 1.600 dolara

Stotine Danaca protestvovali su danas u Kopenhagenu u znak protesta zbog najnovije zabrane pokrivanja lica u javnosti, optužujući Vladu da krši prava žena da se oblače kako hoće.

Pročitajte i:

U danskom parlamentu u maju je doneta ta zabrana, čime se Danska pridružila pojedinim zemljama EU koje su usvojile takve zabrane, prenosi Rojters.

Pojedini učesnii protesta nosili su hidžabe i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << burke, a marširali su od centra Kopenhagena do policijske stanice na obodu grada.

- Moramo da pošaljemo signal vladi da nećemo dozvoliti diskriminaciju i zakon koji posebno pogađa verske manjine - rekla je jedna od učesnica protesta.

Po novom zakonu, policija ima pravo da naredi ženama da sklone veo sa lica ili da napuste javno mesto, a kazne za to kreću se od 160 do 1.600 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Danskoj protest zbog zakona o burkama

Izvor: SandzakPress.net, 01.Avg.2018

Pojedini učesnici protesta nosili su hidžabe i burke, a marširali su od centra Kopenhagena do policijske stanice na rubu grada. Stotine Danaca protestirali su u Kopenhagenu u znak protesta zbog najnovije zabrane pokrivanja lica u javnosti, optužujući vladu da krši prava žena da se oblače kako...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.