Borba sa vetrenjačama

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba sa vetrenjačama

Grupa “Block out” održaće večeras tradicionalni prednovogodišnji koncert u beogradskom Domu omladine. Zahvaljujući sopstvenom muzičkom izrazu ova grupa je od početka devedesetih godina do danas uspela da stekne veliki broj fanova, pa se za njihove koncerte uvek traži karta više. U razgovoru za “Blic”, pevač Milutin Jovančić – Mita i gitarista Nikola Vranjković pričaju kako funkcioniše bend jedan od retkih koji je nastao devedesetih godina, a uspešno funkcioniše i danas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
– Prvi i najvažniji razlog je taj sto smo se još davno dogovorili da samo od ovoga nećemo živeti, pa je sve posle išlo lakše. Drugi razlog je što ne sviramo prečesto i treći veoma bitan je taj što smo jako dobar bend, naravno – kaže Nikola, i ističe da je bend često nepotrebno okarakterisan kao "mračan”.

– Kao mračan bend nas karakterišu oni koji nas ne slušaju. Malo je glupo da se 15 godina preganjamo s njima oko toga da li smo mračni. Taj problem se lako rešava. Ima toliko veselih umetnika u našoj zemlji čijoj umetnosti ta publika i treba da se okrene. Mi smo okrenuti ka našoj publici s kojom jako lepo sarađujemo svih ovih godina i prilično se razumemo. Iskreni smo jedni prema drugima i to nam naravno imponuje, a večerašnji koncert će biti nas četvrti samostalni nastup u Beogradu ove godine – priča Nikola, a Mita dodaje da će večerašnji koncert trajati minimum tri sata.

– Trudimo se da u okviru našeg nastupa pretrčimo po svim albumima i odsviramo sve one pesme koje su obeležile neki period našeg rada. Tri sata je format koji postaje sve tesniji kako stižu nove pesme. Spisak uvek pravimo pred sam koncert posle tonske probe i na listu ulaze one pesme koje ili nismo dugo svirali ili mogu solidno da zazvuče na opremi koju imamo na raspolaganju u određenom prostoru. Što se tiče Doma omladine, predstavićemo publici još novih pesama – objašnjava Mita, i dodaje da bend već duže vreme ima dovoljno pesama za novi album, ali još nije izvesno da li će ga objaviti.

– Želja je tu naravno, što se vidi po tome što uopšte imamo nove pesme. Jedan od razloga što ovoliko trajemo sigurno je i u tome što nikad nismo imali ambiciju da se pretvorimo u bend koji štancuje albume i uzima pare od stare slave. Svaki naš album je imao teške porođajne muke jer je predstavljao večitu borbu s vetrenjačama u zemlji u kojoj ne postoji muzička industrija. Tako će biti i sada. Biti beskompromisan bukvalno znači ne pristajati na kompromise, naročito ne na one koji će pljunuti na sve ono što smo do sada radili.

Cena karte za večerašnji koncert je 800 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.