Borba protiv rada na crno

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv rada na crno

Prema podacima ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za prve dve nedelje spetembra, otkriveno je 340 radnika koji su radili na crno. Postoji veliki broj fantomskih i neregistrovanih firmi.
Skoro trećina ljudi u Srbiji radi na crno, pokazuju podaci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijlna pitanja.

Prilikom inspekcijskog nadzora, u prvoj polovini spetembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otkriveno je 340 radnika koji su radili na crno.
Ove godine bilo je više kontrola nego prethodne, ali je otkriveno manje neprijavljenih radnika.
"Inspektorat za rad, bez obzira što je na nivou države, zahvaljujući merama nadzorima i svemu onome što je uradio, u toku prošle godine, u radni odnos zaposlio preko 21 hiljade radnika. Ove godine, taj broj je negde oko 9.500, za punih osam meseci, ne može da bude, niti je zadovoljan samom činjenicom da imamo i dalje veliki broj lica koja rade na crno, da imamo veliki broj fantomskih firmi ili neregistrovanih subjekata", kaže Stevan Đurović, direktor Inspektorata za rad.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.