Borba protiv piraterija: Za Južni vetar karta u svim bioskopima sutra 150 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv piraterija: Za "Južni vetar" karta u svim bioskopima sutra 150 dinara

Za mesec dana film "Južni vetar" Miloša Avramovića videlo je više od 600.000 ljudi u Srbiji i zemljama regiona, Evrope, kao i u Americi i Kanadi, ali je film protekle nedelje nelegalno distribuiran, što su danas osudile producentske kuće "Režim", "Art Vista" i "Archangel Studios".

"Južni vetar je nakon mnogo godina vratio publiku u bioskope i upravo je ovo činjenica na koju smo najviše ponosni. Negovanje kulture gledanja filmova u bioskopskim dvoranama, u kojima se jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može doživeti sva lepota i talenat svih onih koji film stvaraju, jedna je od primarnih vrednosti za koje se zalaže cela ekipa koja stoji iza Južnog vetra", navodi se u saopštenju.

Zbog toga su producentske kuće, koje stoje iza ovog ostvarenja, najoštrije osudile sve one koji su na bilo koji način učestvovali u ilegalnoj distribuciji "Južnog vetra", kao i svakog drugog filma.

"Piraterija, pored toga što je protivzakonito delo, najveći je neprijatelj domaće filmske industrije, svih onih koji filmove stvaraju, ali i onih koji u filmovima uživaju", podsećaju producenti u saopštenju.

Sa željom da učine odlazak u bioskop dostupnijim i da bi "pobedili sve one koji ne cene domaći film", producenti su pozvali na projekciju filma u toku sutrašnjeg dana, a koja će u svim bioskopima koštati 150 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stop pirateriji: "Južni vetar" puni bioskope i smanjuje cenu karata

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2018

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom možemo da se pohvalimo da je za mesec dana film "Južni vetar" videlo više od 600.000 ljudi, kako u Srbiji i regionu, tako i u Evropi, ali i u Americi i Kanadi. Istovremeno, autorska i glumačka ekipa osvojila je brojne festivalske nagrade, a ekipu filma publika je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.