Izvor: B92, 17.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba: Problem nasilja u porodici

Beograd -- U 2008. godini u Srbiji su 24 osobe izgubile život zbog porodičnog nasilja, piše "Borba".

Taj list objavljuje podatke koji svedoče da je problem nasilja u porodici u vrlo alarmantnom stanju. Statistike pokazuju da svakog meseca dve osobe izgube život od najbližih članova porodice, a u ulozi nasilnika su uglavnom očevi i muževi.

Prema istraživanjima Autonomnog ženskog centra, u 2008. godini u Srbiji su 24 osobe preminule od povreda prouzrokovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nasiljem u porodici.

Svaku treću ženu u Srbiji partner fizički zlostavlja, svaku drugu psihički, a nasilje je prisutno nezavisno od prihoda, socijalnog položaja, obrazovanja ili vere žena.

I pored Krivičnog zakonika koji reguliše problem nasilja u porodici čak 80 odsto žena nikome ne prijavljuje pretrpljeno nasilje, objavljuje ”Borba”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.