Bonžite od banana i ovsenih pahuljica

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bonžite od banana i ovsenih pahuljica

Da li ste ikada pročitali sastojke “zdravih” kupovnih grickalica i slatkiša? Verovali ili ne, prerađeni slatkiši koji na svom pakovanju tvrde da su “zdravi” sadrže više prerađenog šećera nego obična čokolada.

Suvi sastojci.

- 1 1/2 šolja ovsenih pahuljica

- 1/3 šolje sušenih borovnica ili drugog bobičastog voća

- 1/4 šolje grožđica

- 1/3 šolje semenki od bundeve

- 1/4 šolje lanenih semenki
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- 1/4 šolje oraha

- 3 supene kašike chia semenki

- 1 supena kašika cimeta

- 1/2 supene kašike đumbira

Mokri:

- 2 banane (preporučuje se da koristite starije banane koje su već poprimile smeđu boju. Što mekše banane, to bolje)

- 1/4 šolje javorovog sirupa

- 2 supene kašike kikiriki putera (koristite kikiriki puter koji u sebi nema ulje)

- 3 urme

Priprema

Rernu ugrejte na 160 stepeni, pripremite pleh koji ste prethodno premazali kokosovim uljem ili ste u njega stavili papir za pečenje.

Sve suve sastojke pomešajte u jednu činiju i ostavite sa strane.

Mokre sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete sjedinjenu, mokru masu, tačnije dok se urme ne samelju.

Kada je smesa gotova, pomešajte je sa suvim sastojcima i sve dobro promešajte. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiji i stavite da se peče 12 minuta. Nakon 12 minuta izvadite tepsiju i neravnomerno izlomite ili isecite bonžite. Potom, vratite tepsiju u rernu na dodatnih 10 minuta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.