Bono krao humanitarne pare

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2010, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bono krao humanitarne pare

Frontmen irske grupe "U2" Bono Voks, koji je i vlasnik humanitarne organizacije "One“, pred mogućom je istragom i velikim pritiskom medija jer je navodno učestvovao u finansijskim malverzacijama. Nadležni organi su utvrdili, prema pisanju medija, da je u humanitarne svrhe uplaćen tek jedan odsto prikupljenog novca.

Naime, neprofitna organizacija “One”, koja je sakupljala dobrotvorne prihode i za vreme koncerata u našem regionu, isplatila je tek mali deo novca, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 118.000 dolara od sakupljenih 9,8 miliona dolara.

Prema tvrdnjama medija, Bono i njegova svita su više od pet miliona dolara potrošili na veoma visoke plate zaposlenih.

Od već pomenute svote od skoro deset miliona, pola je otišlo na plate, a ostatak je Bono potrošio na kupovinu poklona koje je delio predsednicima zemalja koje je posećivao, te drugim ljudima na visokim položajima.

Bono je uvek tvrdio da tim predsednicima i drugim “važnim” ljudima na poklon daje šolju ili blok za pisanje.

Izetbegović mu dao pasoš BiH!

Bono se na svojim koncertima, između ostalog, hvalio i da je poseduje pasoš BiH, koji mu je 1997. godine dodelio lično Alija Izetbegović zbog zasluga i lobiranja za „bošnjačku stvar"!

Pevač se hvalio da mu je pasoš BiH „najvrednija nagrada u životu".

Zakon o državljanstvu BiH uopšte ne poznaje institut počasnog pasoša, na osnovu kojeg je popularni pevač dobio putnu ispravu.

„Primarni cilj organizacije je podizanje svesti čovečanstva o problemu stanovništva. Financijska pomoć nije u prvom planu“, rekao je Oliver Buston, menadžer organizacije “One” kao odgovor na napad medija.

On je dodao da je „u organizaciji sve transparentno, a neobično visoke plate zaposlenih ljudi u organizaciji ’One’ su čista glupost“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.