Bombaški napad u centru Beograda

Izvor: RTS, 22.Jun.2012, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u centru Beograda

Jedna osoba poginula, a jedna lakše povređena kada je u automobilu u centru Beograda eksplodirala bomba. Poginuo je Boško Raičević, rođak i čovek od poverenja Andrije Draškovića, nezvanično saznaje RTS. Istraga u toku.

14.38 - Prema prvim nezvaničnim informacijama MUP-a, u automobil je bila postavljena eksplozivna naprava koja je aktivirana daljinskim putem, saznaje RTS.

14.25 - Lakše povređeni Aleksandar S, koji je prevezen u Urgentni centar, zadobio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posekotine lica i trenutno ne može da čuje, saznaje RTS.

13.32 - Kako RTS nezvanično saznaje, poginuo je Boško Raičević.

U eksploziji koja se dogodila oko podne na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tadeuša Košćuška u centru Beograda, jedan muškarac je poginuo a jedan je lakše ranjen, javio je reporter RTS-a sa lica mesta.

Kako RTS nezvanično saznaje, poginuo je vozač "sitroena" Boško Raičević, rođak i čovek od poverenja Andrije Draškovića.

Prema prvim nezvaničnim informacijama MUP-a, u automobil je bila postavljena eksplozivna naprava koja je aktivirana daljinskim putem kada se vozilo zaustavilo na semaforu. Ranije je bilo javljeno da je bomba ubačena kroz prozor vozila.

Povređen je vozač službenog vozila firme "Zlatiborac" Aleksandar S, čiji se automobil našao pored "sitroena" u trenutku eksplozije. On je prevezen u Urgentni centar sa lakšim povredama.

Lekar Hitne pomoći Gordana Todorović rekla je novinarima da je ekipa po dolasku na mesto eksplozije zatekla izgoreli automobil i osobu koja nije davala znake života. Čovek koji je bio u drugom automobilu parkiranom kod semafora zadobio je rasekotinu lica, povredu uha i ima bolove u levoj butini, dodala je ona.

Od siline eksplozije popucala su stakla na okolnim zgradama. Na mesto napada izašle su stručne ekipe policije. Istraga je u toku.

Boško Raičević je 2010. godine bio ranjen sa četiri hica u obračunu ispred jednog beogradskog kafića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.